Ερευνα Reuters: 20% η πιθανότητα να επιστρέψει η Ευρωζώνη στην κρίση το 2014- Στα 19 εκατ. οι άνεργοι - iefimerida.gr

Ερευνα Reuters: 20% η πιθανότητα να επιστρέψει η Ευρωζώνη στην κρίση το 2014- Στα 19 εκατ. οι άνεργοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή αλλά σταθερή οικονομική ανάπτυξη θα έρθει στην Ευρωζώνη το 2014 σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σε δείγμα οικονομολόγων, οι οποίο ωστόσο επεσήμαναν πως υπάρχει 20% πιθανότητα να οδηγηθεί εκ νέου η περιοχή σε ύφεση φέτος.

Οι οικονομολόγοι που πήραν μέρος στην έρευνα, προέβλεψαν πως η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτύσσεται με ρυθμό 0,2% ανά τρίμηνο από το τέταρτο τρίμηνο του 2013 ως και τα τέλη του 2014, ενώ για το επόμενο έτος η ανάπτυξη που θα καταγραφεί θα είναι γύρω στο 1%, εκτιμούν.

Οι πιθανότητες νέας ύφεσης κατά μέσον όρο είναι 20%, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ οι αναλυτές εκτίμησαν ότι οι πιθανότητες αυτές κυμαίνονται από το 5% ως και το 40%. Παράλληλα, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη με αυτό το ρυθμό δεν θα μεταβάλει σημαντικά την εικόνα όσον αφορά την ανεργία, με τους ειδικούς να τονίζουν πως το ποσοστό των ανέργων θα παραμείνει γύρω στο 12% στην ευρωζώνη στο ορατό μέλλον, ένα ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 19 εκατομμύρια πρόσωπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ