Επαινοι και συμβολικά δώρα σε τέσσερις κρατούμενους των Φυλακών Αυλώνα που εισήχθησαν σε ΑΕΙ - iefimerida.gr

Επαινοι και συμβολικά δώρα σε τέσσερις κρατούμενους των Φυλακών Αυλώνα που εισήχθησαν σε ΑΕΙ

Επαινοι για τους τέσσερις κρατούμενους των Φυλακών Αυλώνα που εισήχθησαν σε πανε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα κατάφεραν να πετύχουν στη διαδικασία των πανελληνίων και για το λόγο αυτό τιμήθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου. Παράλληλα με τον έπαινο, οι κρατούμενοι έλαβαν συμβολικά το ποσό των 500 ευρώ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη τους νεαρούς κρατουμένους για την «τιτάνια», όπως ο ίδιος είπε, προσπάθεια τους, ενώ έσωσε τα εύσημα και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στη διεύθυνση και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών.

Απευθυνόμενος στους τέσσερις επιτυχόντες ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Η προσπάθειά σας είναι αξιοζήλευτη. Δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθήσουν το δρόμο σας και άλλοι κρατούμενοι. Είστε φωτεινός φάρος και δείχνετε πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή ακόμα και τις κακές στιγμές του παρελθόντος του και να κάνει την υπέρβαση»

Εκτός αυτού, ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι κρατούμενοι οι οποίοι έχουν πετύχει σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μακριά από το κατάστημα κράτησής τους, να έχουν τη δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ