Δικαίωση από το δικαστήριο για την Κούνεβα – Eυθύνες στην εταιρεία, αποζημίωση 250.000 ευρώ - iefimerida.gr

Δικαίωση από το δικαστήριο για την Κούνεβα – Eυθύνες στην εταιρεία, αποζημίωση 250.000 ευρώ

Δικαίωση από το δικαστήριο για την Κούνεβα – Καταλόγισε ευθύνες στην εταιρεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εργοδότρια εταιρεία είχε ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008. Αυτό αναγνώρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, που δικαίωσε τη συνδικαλίστρια και επιδίκασε αποζημίωση από την εταιρεία 250.000 ευρώ, από τα οποία τα 80.000 είναι άμεσα καταβλητέα.

Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται πως η εργολάβος εταιρεία καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ ευθυνόταν για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κούνεβα, η οποία αναγνωρίζεται ως εργατικό ατύχημα, καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή της από τη δουλειά κι ενώ της είχαν αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας παρά τις επίμονες εκκλήσεις της καθώς είχε αναφέρει τις απειλές που δεχόταν εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης.

Σχετικά με το σκεπτικό της αγωγής, που έγινε δεκτή, η δικηγόρος της Κούνεβα σημείωσε ότι «από το 2006, αλλά κυρίως το 2007 και το 2008, η Κωνσταντίνα είχε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης στοχοποιηθεί από όλες τις πλευρές».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ