Σε δίκη για τη μαφία ο πρόεδρος της Ιταλίας – Ο Ναπολιτάνο θα καταθέσει ως μάρτυρας - iefimerida.gr

Σε δίκη για τη μαφία ο πρόεδρος της Ιταλίας – Ο Ναπολιτάνο θα καταθέσει ως μάρτυρας

Σε δίκη για τη μαφία ο πρόεδρος της Ιταλίας – Ο Ναπολιτάνο θα καταθέσει ως μάρτυ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλήση στον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζότρζιο Ναπολιτάνο, θα στείλει δικαστήριο της Σικελίας, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο υπόθεσης της μαφίας. Πρόκειται για την έρευνα για τις μυστικές συνομιλίες που φέρεται πως έγιναν ανάμεσα στο κράτος και τη μαφία, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στη χώρα πριν από δύο δεκαετίες.

Τότε η σικελική μαφία φέρεται να προσφέρθηκε να τερματίσει τις επιθέσεις, στις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους 21 άνθρωποι, με αντάλλαγμα ηπιότερες ποινές φυλάκισης και καλύτερες συνθήκες κράτησης για τους καταδικασμένους γκάνγκστερ. Πρόκειται για τις βομβιστικές ενέργειες στις οποίες μεταξύ άλλων είχαν σκοτωθεί και οι δικαστές Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, οι οποίοι κατέβαλαν προσπάθειες να πολεμήσουν τη μαφία.

Ο Ναπολιτάνο ενεπλάκη στην υπόθεση όταν οι εισαγγελείς άρχισαν να παρακολουθούν το τηλέφωνο του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Νικόλα Μαντσίνο. Ο τελευταίος είναι ανάμεσα σε 6 πρώην κρατικούς και αστυνομικούς αξιωματούχους, που προσπαθούν να δικάσουν οι εισαγγελείς με κατηγορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν μεταξύ της μαφίας και του κράτους.

Στην παρακολούθηση οι εισαγγελείς κατέγραψαν τέσσερις κλήσεις του Μαντσίνο προς τον πρόεδρο, στις οποίες παραπονούνταν στον Ναπολιτάνο για τις διώξεις και ζητούσε τη βοήθειά του. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο πρόεδρος δεν θα ερωτηθεί για το περιεχόμενο αυτών των αμφισβητούμενων υποκλοπών- είχε δοθεί η δικαστική εντολή να καταστραφούν- αλλά για τις συνομιλίες του Μαντσίνο με τον πρώην νομικό σύμβουλο του Ναπολιτάνο, Λόρις Ντ' Αμπρόζιο, για το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ