Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών - Συνάντηση Στουρνάρα - Γεννηματά - iefimerida.gr

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών - Συνάντηση Στουρνάρα - Γεννηματά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από «σιγή» περίπου δύο εβδομάδων πραγματοποιείται σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής τρόικας για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ - ΕΛΒΟ αλλά και της ΛΑΡΚΟ, επρόκειτο πρώτα να επανεξεταστεί σε νέα συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Φώφη Γεννηματά.

Στην εξ' αναβολής από την περασμένη Πέμπτη, τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα, η ελληνική πλευρά προσέρχεται με ενισχυμένη επιχειρηματολογία

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, σημεία διαφωνίας ωστόσο υπάρχουν και για την ΕΛΒΟ), αλλά και για τη ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γνωστό μέχρι στιγμής, μπροστά στην αξίωση των εκπροσώπων των δανειστών για οριστικό «λουκέτο» στις εν λόγω βιομηχανίες, η κυβέρνηση θα αντιπροτείνει τη λειτουργία της ΕΑΣ ως αμιγώς στρατιωτική μονάδα και ενδεχόμενη συγχώνευσή της με την ΕΛΒΟ, ενώ για την ΛΑΡΚΟ η πρόταση είναι εκκαθάριση εν λειτουργία και ιδιωτικοποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ