H Δράση προτείνει «άλλα» μέτρα: Μείωση των φόρων και μείωση του κράτους - iefimerida.gr

H Δράση προτείνει «άλλα» μέτρα: Μείωση των φόρων και μείωση του κράτους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέατρο του παραλόγου, όπου η τρόικα ζητάει να πάρουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ η ελληνική πλευρά ανθίσταται σθεναρά γιατί «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα», συνεχίζεται σε τακτικές, ανά τρίμηνο, παραστάσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Σημειώνει όπως φαίνεται επιτυχία, γράφει το δελτίο τύπου του κόμματος Δράση.

Και αναφέρει:
Πράγματι, ο λαός δεν αντέχει άλλους φόρους. Δεν αντέχει ούτε αυτούς που έχουν επιβληθεί. Πρέπει επειγόντως, πριν από κάθε τι άλλο, να μειωθούν οι φόροι.
Για τον λόγο αυτόν, αλλά και για να κινητοποιήσουμε ξανά διαδικασίες ανάπτυξης, χρειαζόμαστε και άλλα μέτρα. Χρειάζεται επειγόντως να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες και το μέγεθος του κράτους. Χρειαζόμαστε μέτρα πολύ περισσότερα και πολύ διαφορετικά, για παράδειγμα κατάργηση άχρηστων οργανισμών και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στους προνομιούχους και φιλικά προσκείμενους.
Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα στυλώνουν τα πόδια ακριβώς σε αυτά, τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για το μέλλον της κοινωνίας μας. Γιατί θίγουν τα προνόμια και τα συμφέροντα των πελατών τους, εκείνων που ωφελούνται από την συντήρηση του σπάταλου, υπερμεγέθους και αναποτελεσματικού κράτους.
Έχουν ταυτίσει για τον σκοπό αυτό τα «μέτρα» με φόρους, αφού δεν μπορούν να διανοηθούν άλλα. Και εκβιάζουν τρόικα και κοινωνία με εκλογές, για να τους αφήσουμε στην ησυχία τους.
Πάντως, οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις διαρκούν μία σαιζόν. Αυτή, με το έργο «όχι άλλα μέτρα», έχει κρατήσει τρεις. Καιρός να «κατέβει»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ