Στο σκαμνί 8 κατηγορούμενοι για την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» - iefimerida.gr

Στο σκαμνί 8 κατηγορούμενοι για την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ κατηγορουμένους παραπέμπουν με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας". Η απόφαση ήταν ομόφωνη υπέρ της παραπομπής των επτά κατηγορούμενων και με πλειοψηφία για μία συγκατηγορούμενη τους, ενώ βάση του βουλεύματος απαλλάσσονται οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης, για τους οποίους κρίθηκαν μη επαρκή τα στοιχεία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος, Κώστας Κατσένος, που παραμένει ασύλληπτος και Μαρία Μπεραχά, η παραπομπή της οποίας αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 .

Για την υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι μόνο οι Ν. Μαζιώτης,Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς, ενώ οι κατηγορούμενοι Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος αποφυλακίστηκαν με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά από πρόσφατο -δεύτερο- βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που δεν δέχθηκε αναίρεση του Αρείου Πάγου για την απελευθέρωση των κατηγορουμένων, και επικύρωσε το προηγούμενο βούλευμα που ήρε την προσωρινή κράτηση τους.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Στην πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας ανέφερε ότι ο χρόνος δράσης της οργάνωσης αφορά το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2003 έως τις 9 Απριλίου 2010, οπότε και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Εθνος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ