Χρυσή Αυγή για Μπουτάρη: Αν θέλει gay pride εμείς θέλουμε Πλατεία Μεταξά! - iefimerida.gr

Χρυσή Αυγή για Μπουτάρη: Αν θέλει gay pride εμείς θέλουμε Πλατεία Μεταξά!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος, με αφορμή την ονομασία «Πάρκο Δυρραχίου» που δόθηκε σε πλατεία της Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος, χαρακτήρισε την ενέργεια του κ. Μπουτάρη «αντεθνική διότι η Αλβανία είναι εχθρικό κράτος» και αντιπρότεινε να ονομαστεί κάποια πλατεία στη Θεσσαλονίκη, Πλατεία Ιωάννη Μεταξά, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και μια «οδός Ποντίων».

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Γρέγος είπε για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Του αρέσει να προκαλεί με δηλώσεις του για διάφορα θέματα και, ενώ έχει απαγορεύσει εκδήλωση τιμής για τους Πόντιους μάρτυρες, έχει δώσει άδεια σε κάτι περίεργους τύπους, φτερά και πούπουλα, να παρελάσουν στο κέντρο της πόλης». «Μπορεί ο κ. Μπουτάρης να είναι για λίγους ακόμα μήνες δήμαρχος της πόλης και πολύ πιθανό να το έκανε αυτό για να αντλήσει ψήφους, αν σκέφτεται να κατέβει δήμαρχος Δυρραχίου. Μακάρι και να βγει εκεί. Αλλά η Θεσσαλονίκη έχει σοβαρά προβλήματα και ο δήμαρχος πρέπει να σεβαστεί τον θεσμικό του ρόλο αντί να βάζει περούκες και καρναβαλίστικες στολές» είπε ο κ. Γρέγος.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, υπογράμμισε εκ προοιμίου ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τη θεσμική αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων των δήμων της χώρας, αλλά μόνο έλεγχο νομιμότητας μπορεί να ασκεί. Παρ΄ όλα αυτά -όπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης- το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε στοιχεία και, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από το Αρχείο Ονοματοδοσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στην πόλη δεν υφίσταται πλατεία με την ονομασία Πλατεία Καραΐσκάκη. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ζήτημα μετονομασίας. Αφετέρου, ο δήμος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2011, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η αδελφοποίηση του δήμου Θεσσαλονίκης με την πόλη του Δυρραχίου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον δήμο, ο χαρακτηρισμός «Πάρκο Δυρραχίου» δεν συνιστά ονοματοθεσία, αλλά έναν άτυπο χαρακτηρισμό, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών σχέσεων των δύο πόλεων μετά την αδελφοποίηση τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ