Tα χάλκινα βραχιόλια δεν βοηθούν την αρθρίτιδα -Ερευνα αποκαλύπτει τον χορό δισεκατομμυρίων - iefimerida.gr

Tα χάλκινα βραχιόλια δεν βοηθούν την αρθρίτιδα -Ερευνα αποκαλύπτει τον χορό δισεκατομμυρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τον χορό των δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα χάλκινα ή μαγνητικά βραχιόλια δεν έχουν καμία πραγματική επίδραση στον πόνο, το πρήξιμο, ή την εξέλιξη της Ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του York.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επιλέχθηκαν 70 ασθενείς με ενεργό Ρευματοειδή αρθρίτιδα οι οποίοι φόρεσαν 4 διαφορετικά βραχιόλια για διάστημα 5 μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτή καταγράφονταν η ένταση του πόνου τους, η κινητικότητά τους και η φαρμακοθεραπεία τους.

Πέντε εβδομάδες αργότερα ελήφθησαν και δείγματα αίματος για να ελεγχθεί η ένταση των φλεγμονωδών στοιχείων τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα των χάλκινων και μαγνητικών βραχιολιών είναι ανάλογη με αυτή του ψεύτικου (εικονικού) φαρμάκου (placebo).

Πολλοί είναι οι λόγοι που οι ασθενείς πιστεύουν ότι τα βραχιόλια έχουν κάποια θετική δράση όπώς η έντονη και ανεξέλεκτη διαφήμιση και η χρησιμοποίησή τους σε φάσεις έξαρσης της νόσου, όταν οι ασθενείς δεν καλύπτονται από τα συνηθισμένα φάρμακα. Τα κέρδη των εταιρειών πάντως που πωλούν μαγνητικά και χάλκινα βραχιόλια πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μόνο στις ΗΠΑ και η σχετική μόδα άρχισε το 1970.

Πηγή: telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ