Κλείνουν το ίδρυμα Λασκαρίδειος Στέγη για τυφλούς -Χωρίς καμία προειδοποίηση το «λουκέτο» - iefimerida.gr

Κλείνουν το ίδρυμα Λασκαρίδειος Στέγη για τυφλούς -Χωρίς καμία προειδοποίηση το «λουκέτο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κραυγή αγωνίας» από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, για τον αιφνίδιο όπως καταγγέλλει κλείσιμο του ιδρύματος «Λασκαρίδειος Στέγη». Πρόκειται για ένα ιδιωτικό ίδρυμα που για πάνω από δέκα χρόνια φιλοξενούσε οχτώ γυναίκες με σοβαρά προβλήματα όρασης που λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης δεν είχαν σπίτι.Ωστόσο, όπως αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νίκος Γιαλλούρης «χωρίς καμία προειδοποίηση, οι πόρτες της Στέγης έκλεισαν για πάντα, εξαναγκάζοντας αυτές τις γυναίκες να μείνουν στο δρόμο».Το καλοκαίρι η διοίκηση του Ιδρύματος έδιωξε τις γυναίκες, οι οποίες βρήκαν «στέγη» σε συγγενικά σπίτια και τις ενημέρωσε να ξανάρθουν τον Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα, ο κ.Γιαλλούρης γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να ζητήσει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας, από τους αρμόδιους φορείς.Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δοθεί σήμερα έξω από το Ιδρυμα, η Ομοσπονδία θα ζητήσει εξηγήσεις για τις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε λουκέτο στο εν λόγω οίκημα αλλά και να ξανανοίξουν οι πόρτες του στις γυναίκες που έχουν άμεση ανάγκη για φιλοξενία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ