Στη Βουλή η τροπολογία για την άρση της χρηματοδότησης κομμάτων - iefimerida.gr

Στη Βουλή η τροπολογία για την άρση της χρηματοδότησης κομμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη η τροπολογία που θα αφορά στη διακοπή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, εφόσον εμπίπτουν ότι η γενικότερη συμπεριφορά των μελών τους μπορεί να περιγράψει τον κομματικό τους μηχανισμό ως εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση.Η αναστολή της χρηματοδότησης θα γίνεται «μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Οι αλλαγές είναι νομοτεχνικές και προβλέπουν πως η τροπολογία:

- Θα αφορά αποκλειστικά στις περιπτώσεις εγκληματικής οργάνωσης και τρομοκρατίας.

- Θα αφορά στην «περίπτωση άσκησης δίωξης», αλλά και στην περίπτωση «επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατόπιν αδείας της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος»,

- Θα εφαρμόζεται όταν η δίωξη στρέφεται «κατά περισσότερων του ενός πέμπτου των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ