Το σούπερ γιοτ του μέλλοντος-Η θαλαμηγός που προκαλεί ζάλη θα γίνει αντικείμενο πόθου κάθε ζάμπλουτου [βίντεο] - iefimerida.gr

Το σούπερ γιοτ του μέλλοντος-Η θαλαμηγός που προκαλεί ζάλη θα γίνει αντικείμενο πόθου κάθε ζάμπλουτου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυμίζει διαστημόπλοιο. Μοιάζει με τη θρυλική «Φωλιά του πουλιού», το στάδιο του Πεκίνου που άφησε άφωνο κάθε επισκέπτη στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008. Αλλά τίποτα όμοιό του δεν έχει σαλπάρει ποτέ. Είναι το σούπερ γιοτ του μέλλοντος, η θαλαμηγός με το φουτουριστικό σχεδιασμό που θα γίνει αντικείμενο του πόθου για κάθε ζάμπλουτο.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που πίσω από το σχέδιό του βρίσκεται η φαντασία της βραβευμένης αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ. Η γεννημένη στο Ιράκ, που ζει στη Βρετανία σχεδίασε το μήκους 90 μ. σκάφος με τις εκπληκτικές καμπύλες για μία γερμανική εταιρεία.

Το μάτι στέκεται αρχικά στο περίτεχνο πλέγμα που μοιάζει με σκελετό και συνδέει τα διάφορα καταστρώματα. Σύμφωνα βέβαια με την αρχιτέκτονα, το δημιούργημά της θα συνδυάζει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό με την άνεση και την πολυτέλεια την οποία επιζητούν όσοι έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν. Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να φτιάξει έξι σκάφη με τα σχέδιά της, το ένα από τα οποία θα είναι μήκους 128 μέτρων.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ