Oλόκληρο το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Μετανάστευσης - iefimerida.gr

Oλόκληρο το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Μετανάστευσης

Oλόκληρο το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Μετανάστευσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Πέμπτη και για δώδεκα ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης. Παράλληλα, στη νομοθεσία θα ενσωματωθεί και η οδηγία της ΕΕ, για την ενιαία διαδικασία για άδεια διαμονής και εργασίας.

Η Ελλάδα είχε καθυστερήσει να προσαρμοστεί στις κοινοτικές απαιτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Με την ενσωμάτωση της οδηγίας καθορίζεται μία ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση ενιαίας άδειας διαμονής, η οποία θα επιτρέπει στους πολίτες τρίτων χωρών να διαμένουν στην ελληνική επικράτεια για εργασία, με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να διευκολυνθεί ο έλεγχος του καθεστώτος διαμονής τους.

Παράλληλα καθορίζεται ένα κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, τα οποία βασίζονται σε ίση μεταχείριση με εκείνη που επιφυλάσσεται στους Ελληνες πολίτες.

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Μετανάστευσης

Πηγή: Βήμα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ