CINETROLL: Αποκλειστικό – Δείτε πρώτοι γιατί όλη η Ευρώπη αναστενάζει όταν λέει το όνομα Μαρίν Βακθ [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Αποκλειστικό – Δείτε πρώτοι γιατί όλη η Ευρώπη αναστενάζει όταν λέει το όνομα Μαρίν Βακθ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος εξασφάλισε για το iefimerida ένα απόσπασμα από την νεανική ερωτική ταινία «Νέα και Όμορφη» που σκηνοθετεί το τρομερό παιδί του γαλλικού σινεμά, Φρανσουά Οζόν. Απολαύστε υπεύθυνα.

Η 17χρονη κόρη μιας μεγαλοαστικής οικογένειας ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητα της. Και λίγο καιρό μετά γίνεται πόρνη. Τα πράγματα θα ήταν απλά, αν πίσω από αυτό το σενάριο εναλλακτικής ενηλικίωσης και εξερεύνησης της γυναικείας σεξουαλικότητας, δεν κρυβόταν ένας από τους πιο απροσδόκητους μπουρλοτιέρηδες του γαλλικού σινεμά. Ο παραγωγικότατος Φρανσουά Οζόν με μια έφεση τόσο στην πρόκληση όσο και στην pop αισθητική. Ένας άντρας που αγαπάει τόσο τις γυναίκες όσο και τα αγόρια που αγαπούν αγόρια, από τα χέρια του οποίου δε γλύτωσαν ούτε τα γαλλικά ιερά σύμβολα Κατρίν Ντενέβ και Φανί Αρντάν. Τις οποίες και έβαλε να φιλιούνται με λεσβιακό πάθος πεσμένες στα πατώματα και μετά να λένε κι ένα τραγούδι εφ' όσον οι «8 γυναίκες» που πρωταγωνιστούσαν ήταν μιούζικαλ.

Η μουσική είναι κυρίαρχη με το δικό της τρόπο και σε αυτήν την ταινία του, που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του τελευταίου φεστιβάλ των Καννών. Εφ' όσον το tag line της, γράφει για «το πορτρέτο ενός κοριτσιού σε 4 εποχές και 4 τραγούδια». Αυτό το κορίτσι είναι η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρίν Βακθ που έκανε το φεστιβάλ και αργότερα την Ευρώπη να παραμιλάνε (Το γιατί παρακάτω στο αποκλειστικό απόσπασμα και το trailer της ταινίας).

Χωρισμένη σε 4 εποχές, και 4 κεφάλαια, η ταινία ξεκινάει ένα καλοκαίρι όταν η Ιζαμπέλα την οποία υποδύεται η Βακθ χάνει την παρθενιά στης στη διάρκεια των διακοπών. Το φθινόπωρο η ηρωίδα έχει ξεκινήσει να δουλεύει σαν πόρνη πηγαίνοντας με πελάτες σε παριζιάνικα ξενοδοχεία χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς της.

Ο Οζόν παρακολουθεί τις «εποχές» της, με εκλεκτική διακριτικότητα, συναίσθημα και αισθαντική κινηματογραφία, χωρίς να προσπαθεί να κρίνει εκβιαστικά τον χαρακτήρα της, ή να βγάλει κάποιο ηθικό δίδαγμα. Αλλά χρησιμοποιώντας την ακραία ιστορία της για να εξερευνήσει με ευαισθησία τη γυναικεία σεξουαλικότητα και ψυχοσύνθεση σε μια εναλλακτική ιστορία ενηλικίωσης. Όπως εξ' άλλου ο ίδιος λέει:
«Η ταινία έχει να κάνει με το τι σημαίνει να είσαι δεκαεπτά και να νιώθεις το σώμα σου να αλλάζει... Δεν ήθελα να απεικονίσω την εφηβεία απλώς ως μια συναισθηματική περίοδο. Τα σώματα μας υπόκεινται σε έντονες σωματικές αλλαγές, όμως αισθανόμαστε μουδιασμένοι. Οπότε, κάνουμε επίθεση στο σώμα μας προκειμένου να αισθανθούμε κάτι, δοκιμάζουμε τα όρια μας σωματικά. Το θέμα της πορνείας είναι το όχημα για να το φωτίσουμε αυτό, να εικονογραφήσουμε τα ερωτήματα της ταυτότητας και της σεξουαλικότητας που θέτει η εφηβεία. Η σεξουαλικότητα δεν είναι ακόμα συνδεδεμένη με το συναίσθημα... Η εφηβεία είναι μια γόνιμη περίοδος, όπου όλα είναι δυνατά. Αυτό είναι και το συναρπαστικό της ιστορίας, αυτό αναφέρεται και στο ποίημα του Ρεμπό «Δεν είμαστε σοβαροί όταν είμαστε δεκαεπτά». Είσαι ανοιχτός στον κόσμο, δεν σε αφορά η ηθική. Η Isabelle πειραματίζεται, ξεκινάει ένα ταξίδι, η εξόρμηση της στην πορνεία δεν είναι διαστροφή.»

*Η ταινία «Νέα και Όμορφη – Jeune et Jolie» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου από τη Feelgood.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ