Δένδιας: Να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας από το γιαούρτι μέχρι τη βόμβα - iefimerida.gr

Δένδιας: Να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας από το γιαούρτι μέχρι τη βόμβα

dendias
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία από το γιαούρτι μέχρι το γκαζάκι και τη βόμβα επισήμανε ξανά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι «η χώρα αντιμετωπίζει κάτι τελείως διαφορετικό σήμερα. Αντιμετωπίζει έναν ευρύτερο χώρο, ο οποίος αριθμεί ορισμένες λίγες μεν, αλλά χιλιάδες ατόμων, τα οποία φλερτάρουν με την ιδέα μιας εσωτερικής τρομοκρατίας. Απέναντι σε αυτό το πλαίσιο, ποια είναι η άμυνα των πολιτικών κομμάτων; Ποια είναι η άμυνα του συστήματος; Είναι μόνο η επιχειρησιακή άμυνα; Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία; Η ελληνική αστυνομία; Είναι μόνο το υπάρχον νομικό πλαίσιο, όπως έχει περιγραφεί; Φθάνει μόνο αυτό; Είναι όλα τα κόμματα της χώρας απόλυτα στοιχισμένο πίσω από μια πλήρη αντίληψη άρνησης αυτού του φαινομένου;».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, τόνισε ότι η πολιτεία δεν πρέπει να περιμένει μια αυτόματη λύση για τη βία, η λύση είναι μία και μοναδική, τονίζοντας, παράλληλα, πως η πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο, θεωρώντας την υπάρχουσα νομοθεσία επαρκή. Τόνισε ότι γίνεται μια διαρκής επεξαργασία, ωστόσο, θέτοντας ως παράδειγμα το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ