New York Times:Πώς βλέπουν οι Ελληνες την κρίση στις ΗΠΑ-«Τελικά δεν έχουμε μόνο εμείς ανεύθυνους πολιτικούς» - iefimerida.gr

New York Times:Πώς βλέπουν οι Ελληνες την κρίση στις ΗΠΑ-«Τελικά δεν έχουμε μόνο εμείς ανεύθυνους πολιτικούς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κυβερνητικό «λουκέτο» των ΗΠΑ και το φάντασμα της οικονομικής κρίσης που πλανάται πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες από την ματιά των Ελλήνων προσπαθούν να δουν οι New York Times.

Σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, φιλοξενούνται δηλώσεις Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι όπως αναφέρουν οι NYT έχουν το εξής ερώτημα: Οι Αμερικανοί δεν είναι στα αλήθεια τόσο παράλογοι και αυτοκαταστροφικοί, είναι;».

Η πρώτη Ελληνίδα που μιλά για την κατάσταση των ΗΠΑ, είναι μια 34χρονη δασκάλα από την Αθήνα, η Ιωάννα Καλαβρυτή η οποία δηλώνει στους NYT: «Τελικά φαίνεται πως δεν είναι μόνο η Ελλάδα η οποία έχει ανεύθυνους και κοντόφθαλμους πολιτικούς. Είμαστε όμηροι από τους απερίσκεπτους πολιτικούς μας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν πάνω από τρία χρόνια τώρα. Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί φίλοι μας παίρνουν μια δόση από το ίδιο φάρμακο».

Στη συνέχεια, η εφημερίδα επισημαίνει πως «στους δρόμους της Ελλάδας, οι πολίτες κουνούν τα κεφάλια τους, σοκαρισμένοι από την πολιτική αδυναμία των ΗΠΑ, η οποία διαβρώνει μια χώρα με τέτοια δύναμη».

«Ποτέ δεν περίμενα ότι μια παγκόσμια υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ θα ήταν σε παρόμοια θέση με την Ελλάδα», αναφέρει ο Θοδωρής Κουλουμπής, επίτιμος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Και οι δύο χώρες πληρώνουν ακριβά τις αυξανόμενες εντάσεις. Αλλά στην περίπτωση της Αμερικής, υπάρχει η πιθανότητα για σοβαρές παγκόσμιες επιπτώσεις», αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ