Süddeutsche Zeitung: Οι πειρατές του δικτύου στην Ελλάδα επανασυνδέουν το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Οι πειρατές του δικτύου στην Ελλάδα επανασυνδέουν το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας της κρίσης αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία τονίζει πως είναι πάρα πολλά τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς δεν έχουν πλέον χρήματα να τα πληρώσουν.

«Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα», αναφέρει σε δημοσίευμα της η SZ με τίτλο «Οι πειρατές του δικτύου», η οποία μάλιστα μιλά με ένα από το μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών η οποία κάνει επανασύνδεση του ρεύματος σε αυτούς που δεν μπορούν να το πληρώσουν.

«Ξέρω ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω όμως ότι είναι κοινωνικά δίκαιο» λέει ο Θεόδωρος Μαρινέλλης και διηγείται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. «Τα χειρότερο που έχω δει ήταν μία μητέρα που είδε το παιδί της να το στέλνουν πίσω από το σχολείο, γιατί βρομούσε, όπως έλεγαν». Η γυναίκα δεν είχε ζεστό νερό στο σπίτι, γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα. Ο Μαρινέλλης φρόντισε να αποκαταστήσει, παράνομα, τη σύνδεση τονίζει η Süddeutsche Zeitung.

Οπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ για τα νοικοκυριά και πάνω από τον μέσο όρο για τη βιομηχανία. Αλλά με το ρεύμα καλείται κανείς να πληρώσει και τους δημοτικούς φόρους, τα τέλη για την ΕΡΤ, καθώς και τον ειδικό φόρο ακινήτων που θεσπίστηκε σε εποχές κρίσης, με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να φτάνει σε τετραψήφια νούμερα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ