Τέλος τα λεφτά στους αγρότες «φαντάσματα»- Ποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις, ποιοι κερδίζουν «χρυσή» ενίσχυση [λίστα] - iefimerida.gr

Τέλος τα λεφτά στους αγρότες «φαντάσματα»- Ποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις, ποιοι κερδίζουν «χρυσή» ενίσχυση [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανατροπή του σκηνικού όσον αφορά τις επιδοτήσεις φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2013- 2014, η οποία αποκλείει από την οικονομική ενίσχυση τους μη ενεργούς αγρότες και φέρνει οριζόντιες περικοπές της τελευταίας στιγμής, ωστόσο ενισχύει τους νέους καλλιεργητές.

Ποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Εθνος, με άμεση κατάργηση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν απειλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την παραγωγή και δεν τις καλλιεργούν, προκειμένου να καθιερωθεί η κεντρική οδηγία της Κομισιόν για ενίσχυση των «ενεργών» γεωργών.

Ποιοι κερδίζουν

Ωστόσο την ίδια στιγμή, εισάγεται πρόσθετη πενταετής ενίσχυση στους νέος αγρότες, στους οποίους θα δοθεί το 2% από τον 1ο πυλώνα των άμεσων ενισχύσεων που μεταφράζεται όσον αφορά την Ελλάδα σε 300 εκατ. ευρώ μέσα στην προσεχή επταετία. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των νέων αγροτών κάτω από 40 ετών στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, χωρίς εγγυητικές επιστολές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ