Ο Μπουτάρης στηρίζει την πρωτοβουλία των 58: «Να τιθασευτούν οι εγωισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες» - iefimerida.gr

Ο Μπουτάρης στηρίζει την πρωτοβουλία των 58: «Να τιθασευτούν οι εγωισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπερ της πρωτοβουλίας των 58 προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς τάσσεται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος επισημαίνει πως «πρέπει να τιθασευτούν οι εγωισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες και να υπάρξουν συμβιβασμοί», αλλιώς θα υπάρξουν μόνο χαμένοι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εθνος», ο Γιάννης Μπουτάρης τονίζει πως «η πρωτοβουλία των 58 είναι ιδιαίτερα θετική και συμβάλλει στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς», επισημαίνοντας ότι «είναι μια σοβαρή προσπάθεια» προκειμένου να συγκροτηθεί μια νέα πολιτική κατάσταση, ενώ θεωρεί ότι «εάν γίνουν σωστοί χειρισμοί και περάσουν τα σωστά μηνύματα, θα βοηθήσει ώστε να βρεθεί εκείνο το πλαίσιο συνεργασίας, ώστε να αποκατασταθεί η απήχηση και το κύρος αυτού του χώρου στην ελληνική κοινωνία».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κοινής καθόδου της κεντροαριστεας υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις ευρωεκλογές, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν τέτοιο πόλο, ο οποίο θα στοχεύει στην σοσιαλδημοκρατία, την οποία ο κ. Μπουτάρης ορίζει ως «κοινωνική πολιτική, κοινωνικοποίηση, ίσες ευκαιρίες, ίσες κατανομές, ίσες κατανομές εργασίας», κάτι που είναι απαραίτητο σε αυτή την φάση της οικονομικής κρίσης, δηλώνει.

Κλείνοντας, ο κ. Μπουτάρης σημειώνει πως στο πολιτικό πεδίο επικρατεί «πανικό που δημιουργούν φοβικές δυνάμεις, με λαϊκίστικες σημαίες και άναρθρες κραυγές», και επισημαίνει πως «η πολιτική υπευθυνότητα πρέπει να εξισορροπήσει αυτόν τον πανικό και να δώσει διέξοδο».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ