Σε βάθος 12ετίας η έρευνα του ΣΔΟΕ στα ταμεία της ΧΑ – Ψάχνουν παράνομες χρηματοδοτήσεις και εικονικές συναλλαγές - iefimerida.gr

Σε βάθος 12ετίας η έρευνα του ΣΔΟΕ στα ταμεία της ΧΑ – Ψάχνουν παράνομες χρηματοδοτήσεις και εικονικές συναλλαγές

Σε βάθος 12ετίας η έρευνα του ΣΔΟΕ στα ταμεία της ΧΑ – Ψάχνουν παράνομες χρηματο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πάνω- κάτω θα φέρει το ΣΔΟΕ με τον έλεγχο που ξεκίνησε στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής. Ηδη οι τέσσερις ελεγκτές, εξοπλισμένοι με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και συνδεδεμένοι με το σύστημα Elenxis, έπιασαν δουλειά στα κεντρικά γραφεία κόμματος.

Στην έρευνα το ΣΔΟΕ θα ανατρέξει σε βάθος δωδεκαετίας βάζοντας στο μικροσκόπιο τις δαπάνες και τα έσοδα της Χρυσής Αυγής, καθώς αναζητούν τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή το ενδεχόμενο να υπάρχουν εικονικές συναλλαγές.

Με βάση την παραγγελία των ανακριτών που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΣΔΟΕ, θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος όλα τα οικονομικά του κόμματος. Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν το βιβλίο εσόδων– εξόδων που είναι υποχρεωτικό να τηρείται, θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις.

Ο έλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ