Νέες προκλήσεις από τον Κορυδαλλό: Οι τρεις της ΧΑ ζητούν να πάνε στη Βουλή - iefimerida.gr

Νέες προκλήσεις από τον Κορυδαλλό: Οι τρεις της ΧΑ ζητούν να πάνε στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού χθες έστειλαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται επίκαιρες ερωτήσεις, παρανοϊκού περιεχομένου, οι τρεις προφυλακιστέοι βουλευτές της ΧΑ κατέθεσαν σήμερα αίτημα να παραστούν στην αυριανή ψηφοφορία της Βουλής για την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος. Το αίτημά τους φυσικά απερρίφθη.

Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός ζήτησαν από τον εισαγγελέα των φυλακών να τους επιτραπεί να παραστούν στην ψηφοφορία που θα γίνει την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας των συναδέλφων τους Γιώργου Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Σύμφωνα με τον Skai ο εισαγγελέας των φυλακών έδωσε αρνητική απάντηση με αποτέλεσμα η Χρυσή Αυγή να κάνει λόγο για αντισυνταγματική μεθόδευση, που στερεί το δικαίωμα ψήφου από εκλεγμένους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η σημερινή πρόκληση έρχεται μετά από τη χθεσινή όταν ο Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς απέστειλαν στη Βουλή επίκαιρες ερωτήσεις, κάλεσαν δηλαδή τους αρμόδιους υπουργούς να τους απαντήσουν για θέματα όπως... το γιατί δεν τους επιτρέπετε να υψώσουν την ελληνική σημαία στο κελί τους αλλά και για τις φήμες περί... ανεξαρτητοποιήσεως του Κοσσυφοπεδίου.

Προφυλακιστέος και για την εγκληματική οργάνωση ο Ρουπακιάς

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος και για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε την Τρίτη, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το φόνο του Παύλου Φύσσα.Ο κ. Ρουπακιάς αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ