Ο Βενιζέλος καλεί τους εταίρους να μην κλονίζουν την προσπάθεια της Ελλάδας - Τι είπε στη συνάντηση με Παπούλια - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος καλεί τους εταίρους να μην κλονίζουν την προσπάθεια της Ελλάδας - Τι είπε στη συνάντηση με Παπούλια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση στους δανειστές να μην κλονίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, με «ανακύκλωση προβλημάτων και προβληματισμών», απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και ενημέρωσε για τις επαφές που είχε σε Ισραήλ, Αλβανία και με την Παλαιστινιακή Αρχή. Ικανοποίηση για τα μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη «μεγάλη προσωπική και θεσμική ικανοποίησή του» για τα μέτρα αντιμετώπισης της ΧΑ. «Επιτέλους λαμβάνονται μέτρα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην κρίσιμη -όπως τη χαρακτήρισε- διαπραγμάτευση με την τρόικα που παραμένει ανοιχτή, ενώ υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

«Υπάρχει», εκτίμησε, «μια ανακύκλωση προβλημάτων και προβληματισμών, που αδικούν τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και περιμένουμε να σχηματιστεί η νέα γερμανική κυβέρνηση, γιατί χρειάζεται μια αντιμετώπιση η οποία θα δώσει μια πολιτική προοπτική στην Ευρωζώνη και να δείξουν οι εταίροι μας ότι αντιλαμβάνονται το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί εδώ, να μην το κλονίζουν. Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε πια εκεί που πρέπει: στην ανάπτυξη και στην απασχόληση».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψή του στην Αλβανία, το Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης επανέλαβε την ανάγκη αναβάθμισης των ελληνοαλβανικών σχέσεων, αλλά και διαμόρφωσης μίας σχέσης καλής γειτονίας με την Αλβανία.

φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ