Δείτε τι συμβαίνει όταν ανάπηρος ιδιοκτήτης αναθέτει σε αρχιτεκτονική ιδιοφυΐα να του φτιάξει το ιδανικό σπίτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Δείτε τι συμβαίνει όταν ανάπηρος ιδιοκτήτης αναθέτει σε αρχιτεκτονική ιδιοφυΐα να του φτιάξει το ιδανικό σπίτι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μία πλούσια οικογένεια η οποία ζούσε σε ένα παλιό, ωραίο σπίτι στο Μπορντώ. Έπειτα από ένα ατύχημα, ο πατέρας έμεινε παράλυτος, αναγκαζόμενος έκτοτε να κινείται με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού.

Το παλιό σπίτι είχε πλέον καταστεί εντελώς δύσχρηστο, πράγμα που ώθησε την οικογένεια να αποφασίσει να κτίσει ένα νέο οίκημα, πάνω σε ένα λοφίσκο, όχι μακριά από τον ποταμό Γκαρόν και με εντυπωσιακή θέα.

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε ο σπουδαίος Ολλανδός αρχιτέκτονας Rem Koolhaas ο οποίος, αντί για ένα απλό και πρακτικό οίκημα ενός ορόφου, που θα διευκόλυνε τις μετακινήσεις του παράλυτου πατέρα, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα σε τρία επίπεδα, με τεράστιες γυάλινες επιφάνειες με απέραντη θέα στις αχανείς εκτάσεις του Μπορντό.

Το κτίσμα διέθετε τεράστιες πλατφόρμες ανέλκυσης και καθέλκυσης και η όλη δομή του, κατόπιν των υποδείξεων του ιδιοκτήτη, θύμιζε κινέζικο παζλ που αψηφούσε τους κανόνες της ορθόδοξης χωρικής συνέχειας των δωματίων.

Το κτίσμα θεωρείται από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα αποδομητικής αρχιτεκτονικής και αξίζει να το δείτε:

Πηγή: http://architectuul.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ