Αίμα ηλικίας 46 εκατομμυρίων ετών εντόπισαν επιστήμονες στην κοιλιά απολιθωμένου κουνουπιού - iefimerida.gr

Αίμα ηλικίας 46 εκατομμυρίων ετών εντόπισαν επιστήμονες στην κοιλιά απολιθωμένου κουνουπιού

Αίμα ηλικίας 46 εκατομμυρίων ετών εντόπισαν επιστήμονες στην κοιλιά απολιθωμένου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο δείγμα αίματος σε απολίθωμα εντόμου βρήκαν Αμερικανοί ερευνητές στη βορειοδυτική Μοντάνα των ΗΠΑ. Οπως ανακοίνωσαν, το θηλυκό κουνούπι που είχε απολιθωθεί, διατηρούσε ακόμα μέσα του ίχνη από το αίμα που χρησιμοποιούσε για να εκκολάψει τα αυγά του.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον βιοχημικό Ντέιλ Γκρίνγουολτ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ουάσιγκτον, που εντόπισαν το έντομο, επισημαίνουν ότι παρόλο που στο παρελθόν είχαν βρεθεί απολιθωμένα έντομα,που μπορεί να ρουφούσαν αίμα, οι επιστήμονες δεν είχαν βρει ποτέ ίχνη του ίδιου του αίματος.

Στην ίδια τοποθεσία έχει βρεθεί και ένα αρσενικό έντομο ίδιας ηλικίας, το οποίο δεν έπινε αίμα, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές η περιοχή όπου βρέθηκαν τα δύο κουνούπια ήτανε κάποτε λίμνη που περιβαλλόταν από δάσος πλούσιο σε έντομα.

Η ανακάλυψη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διεθνή επιστημονική κοινότητα, αφού αποδεικνύει ότι τα πολύπλοκα οργανικά μόρια, εκτός του DNA, μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ