Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Θήρας για έργα υποδομών μετά το μπλακ άουτ - iefimerida.gr

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Θήρας για έργα υποδομών μετά το μπλακ άουτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης αναλαμβάνει η ΔΕΗ, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον δήμο Θήρας, έπειτα από τη γενική διακοπή ρεύματος του περασμένου Αυγούστου.Η ΔΕΗ Α.Ε., οι Δημοτικές Αρχές και οι κάτοικοι του Δήμου Θήρας κλήθηκαν να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς και εξαιρετικά πολύπλοκης βλάβης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία προκλήθηκε από καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας και των συνομιλιών που ακολούθησαν ήταν η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την αρωγή της περιβαλλοντικής, αισθητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Θήρας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.

Ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος σχολιάζοντας το συγκεκριμένο σύμφωνο έκανε λόγο για μία «μία ενεργή συμπαράσταση και υπεύθυνη ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ Α.Ε.».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός τόνισε πως παρόλο την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση των αρμοδίων για την αντιμετώπιση του της καταστροφικής πυρκαγιάς, το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή «και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Θήρα αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς. Το σύμφωνο συνεργασίας με τον δήμο Θήρας είναι ακόμα μια απόδειξη και προσφορά στη μεγάλη παράδοση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ Α.Ε., διαχρονικά» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ