Αμοιβή προσφέρει η κυβέρνηση της Κίνας στις περιοχές που θα μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση - iefimerida.gr

Αμοιβή προσφέρει η κυβέρνηση της Κίνας στις περιοχές που θα μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση

Αμοιβή προσφέρει η κυβέρνηση της Κίνας στις περιοχές που θα μειώσουν την περιβαλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα έχει φτάσει σε τόσο απελπιστικό σημείο, ώστε η κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα δώσει αμοιβές που ανέρχονται σε 5 δισ. Γιουάν (816.910.000 δολάρια) για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις έξι περιοχές όπου το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό.

Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι περιφέρειες που θα συμμετέχουν σε αυτό τον «διαγωνισμό» είναι το Πεκίνο και η γειτονική πόλη Τιαντζιν, οι επαρχίες Χεμπέι, Σάνξι και Σαντογκ, καθώς και η αυτόνομη περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας.

Τα βραβεία θα δοθούν στο τέλος του έτους και ο νικητής θα καθοριστεί από τους στόχους μείωσης της ρύπανσης, τις επενδύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την πτώση των επικίνδυνων σωματιδίων PM 2.5, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ