Αποδομώντας την Γκρέις Τζόουνς-Το διάσημο πορτρέτο του Ζαν Πολ Γκουντ ήταν τελικά photoshop [εικόνα] - iefimerida.gr

Αποδομώντας την Γκρέις Τζόουνς-Το διάσημο πορτρέτο του Ζαν Πολ Γκουντ ήταν τελικά photoshop [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λιγότερο συνδεδεμένοι με τον κόσμο της μόδας ίσως να μην τον γνωρίζουν, αλλά το συγκεκριμένο πορτρέτο της Γκρέις Τζόουνς ανήκει στον εικονογράφο, σχεδιαστή και φωτογράφο Ζαν Πολ Γκουντ, για τον οποίο η Τζόουνς αποτελούσε Μούσα.

Στη δεκαετία του '70 ήταν υπεύθυνος για όλα όσα συνδέονται με την εικόνα της, ακόμα και για τον προγραμματισμό των συναυλιών της. Γι' αυτό τον έλεγαν και «ο δημιουργός της Γκρέις Τζόουνς».

Το πορτρέτο βαφτίστηκε «Arabesque Nigger» και υπήρξε το εξώφυλλο του compilation Island Life της Τζόουνς, το 1985. Οπως αποδεικνύεται, όμως, η γατίσια ευλυγισία της στη φωτό είναι αποτέλεσμα περίτεχνου κολάζ. «Εκτός κι αν ένα άτομο είναι εξαιρετικά ευλύγιστο, η εκτέλεση της Arabesque είναι σχεδόν αδύνατη» λέει ο Γκουντ. Η Τζόουνς, σύμφωνα με το Doctv, δε μπορούσε να την κάνει. Έτσι έπρεπε να δημιουργηθεί μια ρεαλιστική ψευδαίσθηση. Το αποτέλεσμα προέκυψε από την ένωση πολλών φωτογραφιών που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές θέσεις. Ευλογημένο photoshop.

Αποδομώντας την Γκρέις Τζόουνς-Το διάσημο πορτρέτο του Ζαν Πολ Γκουντ ήταν τελικά photoshop [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ