Με το βλέμμα στις αποκρατικοποιήσεις -Στο στόχαστρο του μεγαλοεπενδυτή Μόμπιους 41 ελληνικές επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Με το βλέμμα στις αποκρατικοποιήσεις -Στο στόχαστρο του μεγαλοεπενδυτή Μόμπιους 41 ελληνικές επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αποκαλούμενους και γκουρού των αγορών Μαρκ Μόμπιους υποστήριξε «η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού του Δημοσίου σε ξένους. Εδώ θα μείνουν, εδώ θα φορολογούνται, μόνο να κερδίσει έχει».Οι κλάδοι των τραπεζών, του λιανεμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών, των τυχερών παιγνίων (gaming), της διαχείρισης ακινήτων, της τεχνολογίας, αλλά και οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες στην Ελλάδα, είναι στο στόχαστρο του Μαρκ Μόμπιους.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Templeton Emerging Markets Group που βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του private banking της Eurobank, εμφανίστηκε μάλλον αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η τάση για τη χώρα μας είναι θετική. Σαράντα μία ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Templeton Emerging Markets Group, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίου στον κόσμο, που δραστηριοποιείται στις αναδυόμενες αγορές.

Οπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο αποκαλούμενους και γκουρού των αγορών σημείωσε ότι μετά τις συγχωνεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, έχουν αξιόλογα assets εκτός Ελλάδας, ενώ δεν έδειξε να ανησυχεί ούτε για την αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση.

Οι εταιρείες που προσείλκυσαν το ενδιαφέρον του fund, όπως δήλωσε χθες στην Αθήνα ο εκτελεστικός πρόεδρός του κ. Μαρκ Μόμπιους, δραστηριοποιούνται στους κλάδους των τραπεζών, του λιανεμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών, των τυχερών παιγνίων (gaming), της διαχείρισης ακινήτων και της τεχνολογίας. Επίσης, υπό παρακολούθηση βρίσκονται και υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού του Δημοσίου σε ξένους. Εδώ θα μείνουν, εδώ θα φορολογούνται, μόνο να κερδίσει έχει», σημείωσε ο κ. Μόμπιους, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων. Ο διάσημος επενδυτής, ένας από τους αποκαλούμενους γκουρού των αγορών, βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του private banking της Eurobank, εν όψει της ανακατάταξης της ελληνικής αγοράς από τις ανεπτυγμένες στις αναπτυσσόμενες, αυτές δηλαδή που αποτελούν το πεδίο δραστηριότητας της εταιρείας του.

Ο κ. Μόμπιους θεωρεί ότι και μόνο η «υποβάθμιση» θα οδηγήσει σε τοποθετήσεις από τα funds που δραστηριοποιούνται σε τέτοιες αγορές, καθώς όπως είπε, το 50% σχεδόν από αυτά τοποθετούνται με βάση τους δείκτες. Πάντως, οι επενδυτικές επιλογές του ίδιου και της Templeton διαμορφώνονται κατά βάση από τις προοπτικές και τη μακροπρόθεσμη αξία μια επιχείρησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουν προσοχή στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη μιας οικονομίας. Ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο ο εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton σημείωσε ότι μετά τις συγχωνεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, έχουν αξιόλογα assets εκτός Ελλάδας, ενώ δεν έδειξε να ανησυχεί ούτε για την αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ