Ερχεται παγωνιά -Μόνο το 14% των νοικοκυριών δικαιούται επιδόματος θέρμανσης - iefimerida.gr

Ερχεται παγωνιά -Μόνο το 14% των νοικοκυριών δικαιούται επιδόματος θέρμανσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μπορεί να αυξήθηκε το ποσό και να διευρύνθηκαν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, ωστόσο όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα νοικοκυριά που δικαιούνται να το λάβουν είναι μόλις 580.000 επί συνόλου 4.134.157, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το 86% των νοικοκυριών δεν πρόκειται να πάρει... δεκάρα.Όμως ακόμα κι αυτό το 14%, που στα... χαρτιά δικαιούται να εισπράξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αφενός το επίδομα κλιμακώνεται ή μάλλον αποκλιμακώνεται αναλόγως του τόπου κατοικίας αφετέρου η προκαταβολή είναι μάλλον μικρή για να καλύψει κανείς το κόστος αγοράς πετρελαίου, ειδικά στις πολυκατοικίες όπου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών ενώ οι δικαιούχοι είναι πολύ πιθανόν να είναι οι λιγότεροι.

Συγκεκριμένα, το ύψος του επιδόματος θα συνδυάζεται όπως πέρσι με πλαφόν στη κατανάλωση, που καθορίζεται με γεωγραφικά κριτήρια. Στους δικαιούχους που κατοικούν στη Α΄ Ζώνη, δηλαδή στις ακριτικές περιοχές της Β. Ελλάδας, το επίδομα φτάνει έως τα 1.050 ευρώ. Στη Β' Ζώνη, που περιλαμβάνει την υπόλοιπη Β. Ελλάδα και την Αρκαδία το επίδομα φτάνει έως τα 630 ευρώ, στη Γ΄ Ζώνη που υπάγεται η υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα) το επίδομα φτάνει έως τα 336 ευρώ και στη Δ΄ Ζώνη υπάγεται η υπόλοιπη Ελλάδα, το επίδομα φτάνει έως τα 210 ευρώ.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά με λιανική τιμή 1,30 ευρώ/ λίτρο αλλά η ζήτηση επί του παρόντος είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ερχεται παγωνιά -Μόνο το 14% των νοικοκυριών δικαιούται επιδόματος θέρμανσης | iefimerida.gr 0

Ερχεται παγωνιά -Μόνο το 14% των νοικοκυριών δικαιούται επιδόματος θέρμανσης | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ