Τσίπρας: Εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο ο Μαρξισμός - iefimerida.gr

Τσίπρας: Εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο ο Μαρξισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Μαρξισμός δεν είναι τσιτάτα, αλλά εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το βιβλίο «Η άνοδος και η πτώση των εργατικών Διεθνών, Κύκλος 1ος: από τους Προδρόμους στην 1η Διεθνή» του Τάκη Μαστρογιαννόπουλου.

Αφού εξήρε τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα με την όποια ο συγγραφέας έχει συλλέξει το υλικό για πρόσωπα και γεγονότα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως είναι αδύνατο να διαβάζουμε το βιβλίο χωρίς να σκαφτόμαστε και το σήμερα, που υπάρχει πάλι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Όπως είπε, κάθε αλλαγή στον τρόπο παραγωγής δημιουργεί νέα δεδομένα, αλλά η καταπίεση, ο φόβος και ο δισταγμός της κοινωνίας δεν είναι νέα φαινόμενα, σημειώνοντας πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπο που θα απελευθερώνουν συνειδήσεις.

Πρέπει να ξέρεις, τόνισε, με τι θέλεις να αντικαταστήσεις αυτό που θέλεις να αλλάξεις και πως ο αγώνας εξακολουθεί να παραμένει μια διεθνής υπόθεση, γιατί «μπορεί ο αγώνας να ξεκινάει από ένα χώρο δουλειάς αλλά ο ορίζοντας της ανατροπής βρίσκεται πέρα από τα εθνικά σύνορα»

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως είναι η ενότητα που κερδίζει και δεν έχει νόημα η αντιπαλότητα στο εσωτερικό της Αριστεράς με αντικείμενο την ιδεολογική καθαρότητα.

«Ο εχθρός είναι κοινός», είπε, «και είναι η κοινωνική αδικία, η φτώχεια και η περιβαλλοντική καταστροφή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ