Συμφωνία με τη Ρωσία για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Συμφωνία με τη Ρωσία για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα

Συμφωνία με τη Ρωσία για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα και την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας έθεσαν επί τάπητος η Ολγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας, Αλα Μανίλοβα.

Στη συνάντησή τους στη Μόσχα αποφασίστηκε η άμεση υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες για ζητήματα τουριστικής πολιτικής. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και ειδικότερα του προσκυνηματικού στην Ελλάδα, με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών στη χώρα.

«Η πιστή στην Ορθοδοξία, οι κοινές παραδόσεις, ο πολιτισμός είναι γέφυρες ένωσης και συνεργασίας των δυο λαών. Από σήμερα ξεκινάμε την προετοιμασία για την υπογραφή συμφωνίας που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις σχέσεις μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα εξετάστηκε το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης τουριστικών θεωρήσεων, με την υπουργό να δεσμεύεται για την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την περαιτέρω διευκόλυνση χορήγησης βίζας σε Ρώσους.

Εξάλλου η έκδοση βίζας αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης, τόσο στη βόρεια όσο και τη νησιωτική Ελλάδα, πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες. Επίσης σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης των υφιστάμενων δικαιωμάτων κίνησης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ