Επιασαν διαβόητο πειρατή με χολιγουντιανό σενάριο – Τον «έψησαν» ότι θα έκαναν ταινία τη ζωή του - iefimerida.gr

Επιασαν διαβόητο πειρατή με χολιγουντιανό σενάριο – Τον «έψησαν» ότι θα έκαναν ταινία τη ζωή του

Επιασαν διαβόητο πειρατή με χολιγουντιανό σενάριο – Τον «έψησαν» ότι θα έκαναν τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρείται ένας από τους πιο διαβόητους πειρατές. Οι αρχές τον έχουν καταγράψει ως ένα από τα πιο εγκληματικά μυαλά στη Σομαλία. Κι όμως, την... πάτησε εξαιτίας της ματαιοδοξίας του. Γιατί πίστεψε πως κάποιοι ήθελαν να κάνουν ταινία τη ζωή του, με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών.

Ο Μοχάμεντ Αμπντί Χασάν συνελήφθη μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το αεροπλάνο που τον μετέφερε. Σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται για «έναν από τους πιο διαβόητους ηγέτες με μεγαλύτερη επιρροή», στην οργάνωση των Σομαλών πειρατών που καταλαμβάνουν πλοία και ζητούν λύτρα.

Οι βελγικές αρχές τον κυνηγούσαν έπειτα από την πειρατεία στο πλοίο Pompei το 2009- μία από τις δεκάδες που έχει οργανώσει- όταν Σομαλοί πειρατές κράτησαν το εννεαμελές πλήρωμα για δέκα εβδομάδες πριν το απελευθερώσουν όταν εισέπραξαν τα λύτρα από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Γνώριζαν όμως πως ήταν δύσκολο να τον συλλάβουν, καθώς ο Αμπντί Χασάν ταξιδεύει σπάνια, ενώ οποιαδήποτε προσπάθειά τους να τον εκδώσει η Σομαλία θα έπεφτε στο κενό. Οι Βέλγοι λοιπόν οργάνωσαν μυστική αποστολή και πλησίασαν συνεργό του προσποιούμενοι τους παραγωγούς ταινιών που ήθελαν να παρουσιάσουν στη μεγάλη οθόνη μία ταινία για την πειρατεία και τον ήθελαν ως σύμβουλο για το σενάριο.

Ο Αμπντί Χασάν τσίμπησε το δόλωμα και αποφάσισε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες όπως είχε συμφωνήσει με τους «παραγωγούς». Αντί όμως για συμβόλαιο, τον περίμεναν οι χειροπέδες.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ