Φιόνα Σημίτη, η κόρη του πρώην Πρωθυπουργού που ζωγραφίζει για φτωχούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Φιόνα Σημίτη, η κόρη του πρώην Πρωθυπουργού που ζωγραφίζει για φτωχούς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόρη του Κώστα Σημίτη, Φιόνα Μουζακίτη, εδώ και αρκετά χρόνια φιλοτεχνεί δικούς της πίνακες, κερδίζοντας από τους ειδικούς ιδιαίτερα θετικές κριτικές για το καλλιτεχνικό της ταλέντο.


Η Φιόνα Σημίτη, ζωγράφος το επάγγελμα, είναι παντρεμένη από το 1996 με τον Παύλο Μουζακίτη. ίδρυσε την «γκαλερί» Arteshop ενώ διακινεί έργα τέχνης μέσω του ιντερνετ από το 1997. «Είναι ένα πείραμα, ειδικά για την Ελλάδα όπου ο περισσότερος κόσμος δεν έχει εξοικειωθεί με την ιδέα του να αγοράζει τέχνη από το ίντερνετ» δήλωνε η Φιόνα Μουζακίτη στο Vogue Hellas.

Υψηλές σπουδές Ιστορίας Τέχνης

Πριν δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά με τον χώρο της τέχνης βρέθηκε σε γνωστά για την 
υψηλή ποιότητα των σπουδών τους Πανεπιστήμια και κέντρα εκπαίδευσης του εξωτερικού. Από το 1987 μέχρι το 1990 σπούδασε στα έδρανα του Πανεπιστημίου του Reading στην Αγγλία, από το οποίο έλαβε πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής, ενώ από το 1985 μέχρι το 1986 μετεκπαιδεύτηκε στο Chelsea School of Art και στο Camden Arts Center, όπου πήρε δίπλωμα στην ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική. Από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχει κάθε χρόνο σε μεγάλες εκθέσης ζωγραφικής τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό, μάζί με άλλους διακεκριμένους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Ιδρυσε την γκαλερί Cheapart


Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η Φιόνα Μουζακίτη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην λεγόμενη «φθηνή» τέχνη, χαρακτηρισμός που δεν αναφέρεται βέβαια στην ποιότητα των έργων, αλλά στην τιμή τους, κάτι που εσχάτως αποκτά πολλούς φίλους και υποστηρικτές στην χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, συμμετέχει ως «εταίρος» στην γκαλερί Cheap Art των Γιώργου και Δημήτρη Γεωργακόπουλου, όπου εκτίθενται έργα μικρού μεγέθους σε χαμηλή τιμή. Αντίστοιχες γκαλερί υπάρχουν και στο εξωτερικό, όπως στη Βιέννη και στο Παρίσι. Σύμφωνα με τους ειδικούς η cheap art προσφέρεται σαν τομή όλων των φορέων του εικαστικού χώρου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ακόμα πλατύτερα απ' ότι μέχρι σήμερα τον τόπο έρευνας και πειραματισμού ολόκληρου του εικαστικού χώρου «εκεί που οι οικονομικές δεσμεύσεις και πιέσεις τείνουν να συνθλίψουν, όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν την πηγή της εικαστικής έκφρασης». Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες και φωτογράφοι συγκεντρώνουν τα καλλιτεχνικά τους προϊόντα και φτιάχνουν ένα μεγάλο εικαστικό παζλ σε κάθε έκθεση της γκαλερί. Το εγχείρημά τους βασίζεται στην ποσότητα αλλά και στην οικονομία, ενώ μοιάζει λίγο με σουπερμάρκετ σύγχρονης τέχνης, με τις τιμές των έργων να κρίνονται «συμφέρουσες».
«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο πιο εύφορο ώστε η τέχνη να γίνει περισσότερο προσιτή στο ευρύ κοινό. Η Cheap Art απευθύνεται στους πάντες» απαντά η κ. Μουζακίτη, σε όσους την ρωτούν. Παράλληλα, η ίδια ευθυγραμμιζόμενη με τις συνθήκες της εποχής της οικονομικής κρίσης, έχει προσαρμόσει το τιμολόγιο των έργων της σε χαμηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην διαδικτυακή γκαλερί που διατηρεί μαζί με την φίλη της Δέσποινα Σταύρου το κόστος του κάθε πίνακα που έχει φιλοτεχνήσει η ίδια δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

H κυρία στο μέσον είναι η Φιόνα Σημίτη:

Πίνακες της κυρίας Σημίτη:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ