Ασμουσεν: Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο να κλείσει το κενό 5-6 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Ασμουσεν: Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο να κλείσει το κενό 5-6 δισ. ευρώ

Ασμουσεν: Η Ελλάδα πρέπει να βρει τον τρόπο να κλείσει χρηματοδοτικό κενό 5-6 εκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χέρι της Ελλάδας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Γιοργκ Ασμουσεν, ο οποίος τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για το 2014.

Οπως δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, τόνισε πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να πράξουν τα απαραίτητα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που έχει διακοπεί. Σύμφωνα με τον κ. Ασμουσεν, στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα το Eurogroup θα κάνει μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του σημερινού προγράμματος, που υπάρχει στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και εκτιμάται σε 5 -6 δισ. ευρώ.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο η χώρα μπορεί να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ, η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο να κλείσει αυτό το κενό, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με μετακύλιση ομολόγων, καθώς αυτό σημαίνει νομισματική χρηματοδότηση, κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ