Το Q1, το πιο μικρό Audi SUV θα είναι έτοιμο το 2016 με κόστος 20.000 ευρώ - iefimerida.gr

Το Q1, το πιο μικρό Audi SUV θα είναι έτοιμο το 2016 με κόστος 20.000 ευρώ

Το Q1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To downsizing δεν αφορά μόνο τους κινητήρες, αλλά γενικά ρεύμα οπότε είναι απόλυτα λογικό τύποι αυτοκινήτων που τους είχαμε συνηθίσει σε μέγεθος large να έχουν ήδη κατέβει στο medium και να προετοιμάζονται για το small.

Στην Audi και για τα SUV της το small θα είναι το Q1 που θα δανείζεται πολλά αισθητικά στοιχεία από το πρωτότυπο Crosslane, θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια και κάτι από τώρα, θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο των A1 και VW Polo και θα έχει μήκος αισθητά κάτω από τα 4 μέτρα.

Θα είναι δηλαδή λίγο μεγαλύτερο από το VW Taigun που επίσης αναμένεται, ενώ όπως και αυτό έτσι και το Q1 δεν θα είναι τετρακίνητο. Κινητήριοι τροχοί του θα είναι αποκλειστικά οι εμπρός και βασικοί του κινητήρες ο 1.4 TFSI και ο καινούργιος τρικύλινδρος diesel 1.4 TDI που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ανανεωμένο VW Polo.

Η απόδοση και των δύο θα φτάνει τους 90 ίππους, θα μπορούν να συνδυαστούν και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και μια υβριδική έκδοση. Με συμβατικό κινητήρα τον 1.2 TFSI με 110 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων, με μέση κατανάλωση 1,5 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα και δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για μέχρι και 50 χιλιόμετρα. Top έκδοση θα είναι το SQ1 με κινητήρα τον 2.0 TFSI με 231 για την περίσταση ίππους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ