ΔΝΤ σε Ευρωζώνη: Τηρείστε τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει για την Ελλάδα- Χρειάζεται νέα μείωση του χρέους - iefimerida.gr

ΔΝΤ σε Ευρωζώνη: Τηρείστε τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει για την Ελλάδα- Χρειάζεται νέα μείωση του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάσταση και οι προοπτικές της διεθνούς οικονομίας, οι αναδυόμενες αγορές, το αδιέξοδο στις ΗΠΑ, η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και κυρίως στην Ελλάδα, ήταν το κύριο θέμα της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα για την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ προέβλεψε ότι οι περισσότερες χώρες θα εξέλθουν από την ύφεση μέσα στο 2014, αλλά υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, των υπηρεσιών και του εμπορίου.

Οσον αφορά την Ελλάδα, το ΔΝΤ επανέλαβε με έμφαση την «δέσμευση των Ευρωπαίων» για την αντιμετώπιση του ελληνικού δημόσιου χρέους, επαινώντας παράλληλα την κυβέρνηση για την «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει το Νοέμβριο του 2012 για περαιτέρω μείωση του χρέους, αν η Ελλάδα καταφέρει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ολι Ρεν: Δεν χρειάζεται νέο «κούρεμα»

Από πλευράς ευρωζώνης, ο Ολι Ρεν δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι ένα νέο «κούρεμα» είναι αναγκαίο, ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν «κάποια στιγμή στη διάρκεια του επόμενου καλοκαιριού».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιοργκ Ασμουσεν, ότι «το ΔΝΤ μιλάει για τα λεφτά των άλλων», ενώ πρόσθεσε πως το ΔΝΤ είναι μικρός δανειστής και έχει διασφαλίσει ότι θα πάρει στο ακέραιο πίσω τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα.

Τέλος, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Ρεζά Μογκαντάμ, δήλωσε ότι ακόμη είναι νωρίς για να αξιολογηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ