Στουρνάρας: Εως τον Ιούνιο έχω δουλειά -Μετά όλα είναι ανοιχτά - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Εως τον Ιούνιο έχω δουλειά -Μετά όλα είναι ανοιχτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο Γιάννης Στουρνάρας αποφεύγει να πάρει σαφή θέση, λέγοντας: «Μέχρι το Μάιο - Ιούνιο έχω πολλή δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά». Ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται άνετα στη θέση του, «δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ», λέει.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Οικονομικών απαντά έτσι σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να βρίσκεται σε πολιτική δυσμένεια λόγω των μέτρων που προτείνει.

Λύση του «κενού» με δύο κινήσεις

«Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση«, σημειώνει ο υπουργός με συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» και τονίζει ότι η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

«Οι διαπραγματεύσεις για τo χρηματοδοτικό κενό», τονίζει ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξη «θα διεξαχθούν Νοέμβριο με Δεκέμβριο, ενώ η συζήτηση για τα μέτρα μείωσης του χρέους θα ανοίξει μετά τον Απρίλιο του 2014».

Ο υπουργός αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ