Λουκέτο για έκτη εβδομάδα στο Καποδιστριακό -Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι - iefimerida.gr

Λουκέτο για έκτη εβδομάδα στο Καποδιστριακό -Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα πενθήμερη απεργία, την έκτη κατά σειρά, προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Την περασμένη Παρασκευή ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Καποδιστριακού κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα.«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη μηνυτήρια αναφορά.

Υπενθυμίζεται, ότι κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και αφορά στα τέσσερα ανώτατα ιδρύματα, που δεν απέστειλαν στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών έως τις 18 Οκτωβρίου ανακοίνωσε και η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ