Ο Marko Rossi προτείνει 10 low budget, πολυεθνικά «γκουρμέ» στην Αθήνα - iefimerida.gr

Ο Marko Rossi προτείνει 10 low budget, πολυεθνικά «γκουρμέ» στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Marko Rossi , συνιδρυτής της Gastronomic Collectiva, έφαγε πολύ, έλιωσε τις σαγιονάρες του στα πεζοδρόμια κέντρου και προαστείων και συγκέντρωσε τα 10 καλύτερα, φτηνά «γκουρμέ» μαγαζιά.

φωτό: Manteau Stam


«Nixon» – Κυριακάτικο Brunch

-Κεραμεικός –

Κυριακή, ξυπνάς κατά τη μία με hangover, το μόνο γιατροσόφι είναι ένα καλό brunch. Κάτσε στα αναπαυτικά δερμάτινα booths, απόλαυσε ένα spicy bloody mary και διάβασε τα κυριακάτικα νέα όσο ετοιμάζεται το burger με σπιτικό μπιφτέκι, τυρί τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια και φρέσκιες πατάτες. Για φουλ πρωτεΐνη, ζήτησε να βάλουν και ένα αυγό. Hangover done.

«Coupepe Bake & Shake» - Πίτσα γκουρμέ

-Νέα Πεντέλη-

Αν μπουχτίσεις απ’ το καυσαέριο και την ζέστη, ανηφόρησε προς Ν. Πεντέλη. Εκεί θα βρεις το Νο. 1 meeting point των «βου που», με την καλύτερη πίτσα. Δοκίμασε την πίτσα «Μπεεε» με κατσικίτσιο τυρί και δροσίσου βουκολικά με ένα Mojito.

«Polly Magoo» - Γαλλική Fusion

-Μεταξουργείο-

Σε μια περιοχή όπως το Μεταξουργείο θα συναντήσεις πολλά καφενεία. Θα συναντήσεις και μερικά μπορντέλα. Μην πτοηθείς, λίγο πιο πέρα βρίσκεται το Polly Magoo. Σε ένα περιβάλλον βιομηχανικού design, θα δοκιμάσεις εκλεκτά κρασιά και την ατραξιόν του μαγαζιού, που δεν είναι άλλη από τις φακές με βινεγκρέτ μουστάρδας και το ποσέ αυγό. Δεν πρέπει να το χάσεις.

«L’ Osteria da Claudio» – Ιταλική Μακαρονάδα

- Χαλάνδρι –

Ένας Ιταλικός αέρας φυσάει κοντά στο ρέμα Χαλανδρίου. Ακολούθησε τον για να σε οδηγήσει στην ιταλική τραττορία, L ‘ Osteria da Claudio. Ξεκίνα το μενού σου με ένα πλατό από ιταλικά τυριά και αλλαντικά –μπρεσάολα από αγριογούρουνο και σαλάμι από γάιδαρο- και κορύφωσε το με μια παραδοσιακή καρμπονάρα με μπόλικο «κάρβουνο». Η ιταλική εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

«Chez Lucien» – Φθηνά αλά Γαλλικά

- Άνω Πετράλωνα -

Σε μια από τις πιο παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας με τις νεοκλασικές κατοικίες και έντονη την αίσθηση της γειτονιάς θα βρεις ένα γαλλικό μπιστρό. Με το «οικονομικό μενού» μπορείς να δοκιμάσεις από γαλλική κρεμμυδόσουπα μέχρι αντρεκότ με φασολάκια σκόρδου και σάλτσα μπεαρνέζ. Τελείωσε τη βραδιά σου με crème brulle και άσε και κάνα pour boire!

«James Joyce» – It’s football time

- Μοναστηράκι -

Προσπαθώντας να αποφύγεις τους κράχτες της Ηφαίστου άθελα σου οδηγείσαι στην Ιρλανδική Pub ‘ James Joyce’. Σβήσε τη δίψα σου με ένα big pint of Fosters, παρακολουθώντας τους Celtics και όταν πεινάσεις μπορείς πλέον να φας τις τραγανές πατάτες με τον τηγανητό μπακαλιάρο, όπως θα το έτρωγες στο Belfast.

«Soul Kitchen» – Γεύσεις Ταϊλάνδης

- Γκάζι –

Περπατώντας σε μία παρέλαση από αυτοκίνητα, hipsters και κάγκουρες ξεφεύγεις από την αγοραφοβική και άλλοτε ‘queer’ ατμόσφαιρα, τρυπώνοντας στον κήπο του Soul Kitchen.Ξεκίνα το γεύμα σου με ένα Pad Thai noodles και ολοκλήρωσέ το με ένα μουσουλμανικής καταγωγής Ταιλανδέζικο massaman beef curry. Τσέπωσε και τα chop sticks, μπορεί να στην πέσει κανένας.

«Dosirak» – Κορεάτικο ‘Kimchi’

- Σύνταγμα-

Κατηφορίζεις τη Μητροπόλεως για Σουβλάκι και κάπου στα μισά βλέπεις ένα group Ασιάτες με χάρτες και φωτογραφικές και αλλάζεις γνώμη. Σήμερα τρώμε Κορεάτικο στο Dosirak. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις από ιαπωνικό sushi μέχρι σούπα tofu.Το must του μαγαζιού ,ωστόσο, είναι το κορεάτικο kimchi και BBQ καλαμάρι. Αν είσαι κοιλιόδουλος χτύπα μετά και ένα σουβλάκι.

«Dhaka Palace» – Πικάντικη εμπειρία

- Ψυρρή -

Αφού ψωνίσεις μπαχαρικά στην πολυεθνική αγορά της Ευριπίδου ολοκλήρωσε τη βόλτα σου στην ίδια ατμόσφαιρα, γευμάτισε στο Dhaka Palace. Εκεί θα δοκιμάσεις εξωτικές γεύσεις από Μπανγκλαντές, Πακιστάν και Ινδία. Προτίμησε ένα καυτερό πιάτο από κοτόπουλο Vindalloo με μπόλικο πράσινο chili, ρύζι και λαχταριστό ψωμί Naan bread ψημένο στο Tandoori. Εδώ τρως και με τα χέρια –το πολύ πολύ να κιτρινίσουν απ’ το κάρυ-. Tip: αν καείς πολύ ζήτα γιαούρτι.

«Στρείδι – Μύδι» – Γεύση από θάλασσα

- Δραπετσώνα-

Μη σκεφτείς τα γαριδάδικα στην Χαραυγή και τις ψαροταβέρνες της Πειραϊκής, το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλη γειτονιά. Ανάμεσα στις εργατικές πολυκατοικίες και στους δρόμους με τις νερατζιές θα βρεις μια αυλή δεκαετίας του ’60 με χαλίκι και πολύχρωμες λάμπες που σερβίρει τη ξακουστή «γαριδομακαρονάδα για δύο» που τελικά είναι για τέσσερεις. Αξίζει να δοκιμάσεις τις ψητές σαρδέλες, με ένα ποτήρι ούζο και πάγο. Γύρνα με ταξί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ