Στον Ιβάν Σαββίδη για 30 χρόνια το «Μακεδονία Παλλάς» - Στα 1,72 εκατ. ευρώ το ετήσιο μίσθωμα

Στην εταιρεία LLC Atlantis Pak, με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ, παραχωρείται για τα επόμενα 30 χρόνια το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Η εν λόγω εταιρεία συμφερόνων του Ιβάν Σαββίδη σε συνεργασία με τον όμιλο Aldemar, ο οποίος θα είναι και αρμόδιος για το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου, αναδείχθηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Εκτός από το ετήσιο μίσθωμα η πλειοδότης εταιρεία θα καταβάλλει και ποσοστό συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου.Το ποσοστό επί του τζίρου, το οποίο θα καταβάλλεται μαζί με το μίσθωμα ορίζεται στο 12% για κύκλο εργασιών από επτά έως 11 εκατ. ευρώ, 10% για κύκλο εργασιών από 11.000.001 εκατ. ευρώ έως 15 εκατ. ευρώ και 8% για κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 15.000.001 εκατ. ευρώ.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης εκμίσθωσης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο μισθωτής θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης και εγγυητική επιστολή υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος διάρκειας 30 μηνών και ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση έχει διάρκεια εκμίσθωσης του ξενοδοχείου 30 χρόνια και προβλέπει δικαίωμα παράτασης κατά δέκα έτη, ύστερα από συμφωνία των δύο πλευρών, καθώς και αναβάθμιση του ακινήτου.

Το πέντε αστέρων εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ήδη από την εταιρία White & Black, μετά τον προσωρινό διαγωνισμό στις αρχές του χρόνου για τη 12μηνη μίσθωσή του, με μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ και ποσοστό 10% επί των κερδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ