Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΡΙΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΡΙΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στον προϋπολογισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), υπέβαλε ο Μάκης Συμεού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μείωση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το 2014.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, ο πρόεδρος του δημόσιου φορέα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της χώρας, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να δεχθεί έναν προϋπολογισμό «που θα αποβεί επιζήμιος και καταστροφικός για το Ίδρυμα» και θα το ωθήσει να προχωρήσει σε έναν «μεγάλο αριθμό απολύσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Συμεού, όπως είναι η διάρθρωση του ΡΙΚ και με την κρατική χορηγία που προβλέπει η κυβέρνηση για το 2014, χωρίς να υπολογίζονται και άλλες ενδεχομένως περικοπές από τη Βουλή, «είναι αδύνατο να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση αν δεν υπάρξει επανασχεδιασμός του Ιδρύματος».

Οπως εξάλλου σημειώνει, σε προσχέδιο αναθεωρημένου προϋπολογισμού που ετοίμασε η διεύθυνση του ΡΙΚ με βάση τις οδηγίες του υπουργού Εσωτερικών, υπολείπονται πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ.

Είναι φανερό, αναφέρει, ότι για να καλυφθεί το ποσό αυτό, πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, αλλά και απολύσεις πέραν των 150 συνεργατών, χωρίς σχεδιασμό και μελέτη, κάτι που, όπως εκτιμά, θα οδηγήσει το Ίδρυμα «σε αποσύνθεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραίτηση πρόεδρος Κύπρος Ρικ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ