«Πού είστε; Πήρατε το Νόμπελ Ειρήνης» – Στο twitter αναζήτησε η επιτροπή των βραβείων τον άφαντο ΟΑΧΑ - iefimerida.gr

«Πού είστε; Πήρατε το Νόμπελ Ειρήνης» – Στο twitter αναζήτησε η επιτροπή των βραβείων τον άφαντο ΟΑΧΑ

«Πού είστε; Πήρατε το Νόμπελ Ειρήνης» – Στο twitter αναζήτησε η επιτροπή των βρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ήρθε η στιγμή της ανακοίνωσης για το Νόμπελ Ειρήνης, όπως είναι λογικό, η αρμόδια επιτροπή αναζήτησε πρώτα τους νικητές για να τους πει τα καλά νέα. Τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων (ΟΑΧΑ). Μόνο που εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Πρώτα δοκίμασαν τον κλασικό, παραδοσιακό τρόπο του τηλεφωνήματος. Αλλά δεν έβρισκαν κανέναν στα γραφεία του Οργανισμού. Ετσι, η επιτροπή ακολούθησε τους κανόνες επικοινωνίας της εποχής και κατέφυγε στο Twitter. Δύο μηνύματα έγραψαν προς τον ΟΑΧΑ.

Αρχικά ζητούσαν από τον οργανισμό να επικοινωνήσει με το γραφείο της επιτροπής και στη συνέχεια έγραψαν ένα γενικό «Είστε εκεί;». Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση της απόφασης, η επιτροπή παραδέχθηκε, πάντα στο twitter, ότι ακόμη αναζητούσαν κάποιον από τον οργανισμό.

Η δυσκολία επικοινωνίας με τους νικητές είναι μία παράδοση στα βραβεία Νόμπελ. Αλλωστε, μόλις τα τελευταία 24ωρα η Αλις Μονρό, που πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας, παραδέχθηκε πως έμαθε τα νέα από την κόρη της, ενώ ο Πίτερ Χιγκς, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο της φυσικής, το πληροφορήθηκε από έναν γείτονα.

Πηγή: USA Today

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ