Η Microsoft... χρυσώνει τον χάκερ που βρήκε «τρύπα» στα Windows 8.1 – Τον ανταμείβει με 100.000 δολάρια - iefimerida.gr

Η Microsoft... χρυσώνει τον χάκερ που βρήκε «τρύπα» στα Windows 8.1 – Τον ανταμείβει με 100.000 δολάρια

Η Microsoft... χρυσώνει τον χάκερ που βρήκε «τρύπα» στα Windows 8.1 – Τον ανταμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατό χιλιάδες δολάρια μέσα σε 24 ημέρες έβγαλε ο Τζέιμς Φορσό. Τόσο χρειάστηκε ο χάκερ για να εντοπίσει κενό ασφαλείας στα Windows 8.1. Για αυτό το λόγο η Microsoft αποφάσισε να... χρυσώσει τον Βρετανό.

Ο χάκερ γλίτωσε από αρκετό κόπο την εταιρεία, καθώς αποκάλυψε μία μέθοδο εισβολής στη νέα έκδοση των Windows, με την οποία θα μπορούσε κάποιος να παρακάμψει όλες τις μεθόδους προστασίας του συστήματος από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Εννοείται βέβαια πως ούτε ο χάκερ, ούτε η εταιρεία, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το πρόβλημα, το οποίο προσπαθούν ακόμη να αντιμετωπίσουν. Παρόλα αυτά, επειδή ο Φορσό τους... άνοιξε τα μάτια, η Microsoft θα του δώσει 100.000 δολάρια, το μεγαλύτερο μπόνους που έχει δώσει ποτέ σε χάκερ που εντοπίζει πρόβλημα.

Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως τα Windows 8.1- που θα βγουν άμεσα στην αγορά- θεωρούνται το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, με κάποιους μετόχους να ζητούν την παραίτηση του Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ