Blue Pine: Το ιστορικό εστιατόριο από το 1961 που θαρρείς ότι όπου να 'ναι θα εμφανιστεί ο Κωνσταντάρας [εικόνες] - iefimerida.gr

Blue Pine: Το ιστορικό εστιατόριο από το 1961 που θαρρείς ότι όπου να 'ναι θα εμφανιστεί ο Κωνσταντάρας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άρωμα μιας άλλης εποχής με έντονη εσάνς παλιακής μεγαλοαστικής ατμόσφαιρας, με ρουστίκ ντεκόρ, γκαρσόνια με παπιγιόν και μία από τις παλαιότερες γαλλικές κουζίνες της Αθήνας απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες γηραιότεροι και νεότεροι Αθηναίοι gourmand, τρίτης και τέταρτης γενιάς πελάτες του ιστορικού γαλλικού εστιατορίου Blue Pine.

Από το 1961, οπότε και πρωτάνοιξε, έχει «φιλοξενήσει» και εξακολουθεί να «φιλοξενεί» την αφρόκρεμα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της πρωτεύουσας, αλλά και απλούς «ανώνυμους» λάτρεις του διακριτικού περιβάλλοντος του και της κουζίνας του: δεν είναι διόλου απίθανο στο διπλανό σας τραπέζι να κάθεται ένας Κόκκαλης, ένας Βαρδινογιάννης, ένας Μπόμπολας κι άλλα βαριά ονόματα της ημεδαπής.

Στην κυρίως αίθουσα τον χειμώνα ή στο δροσερό κήπο το καλοκαίρι, μπορεί κανείς να απολαύσει κλασικά γαλλικά πιάτα, όπως: Βατραχοπόδαρα, σαλιγκάρια Βουργουνδίας, φουά γκρα με σύκα, σουφλέ Ζαμπόν ή Τυρί, αντρεκότ Cafe de Paris, στέικ ταρτάρ, πάπια με πορτοκάλι, συκώτι με μήλα, κρέπ σουζέτ, σουφλέ σοκολάτα, σουφλέ Γκραν Μαρνιέ, αλλά και παραδοσιακό παγωτό Σικάγο.

Η ιστορία του Blue Pine είναι μακρά και εξαιρετικά δύσκολο να συνοψισθεί σε μερικές γραμμές. Μονάχα μία μικρή λεπτομέρεια, ενδεικτική της ιστορικότητας του μέρους:

ένας οικισμός χτισμένος κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα από τον περίφημο πολεοδόμο Κωνσταντίνο Δοξιάδη) και εργάζονταν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανικής μονάδας της πάλαι ποτέ «Αλουμίνιον της Ελλάδος»...Ένας εκ των μαιτρ, ο κύριος Σωτήρης, έμαθε τη γαλλική κουζίνα στις αρχές της δεκαετίας του '60, ενόσω εργαζόταν στο επιτελείο μαγείρων που «τάιζαν» καθημερινά τους Γάλλους που διέμεναν στην πρότυπη εργατική κοινότητα «Άσπρα Σπίτια» της Βοιωτίας (

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠ. Τσαλδάρη 37ΚηφισιάΤηλ: 210 8077 745

Email: info@bluepine.gr

Ανοιχτά καθημερινά από τις 18:30 Σάββατο και Κυριακή ανοιχτά το μεσημέρι Κυριακή βράδυ κλειστά. Ανοιχτά καθημερινά από τις 18:30 Κυριακή ανοιχτά το μεσημέρι. Κυριακή βράδυ κλειστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ