Ο Αβραμόπουλος βγάζει τα τανκς στον δρόμο και απαντά στα περί πραξικοπήματος - iefimerida.gr

Ο Αβραμόπουλος βγάζει τα τανκς στον δρόμο και απαντά στα περί πραξικοπήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα άρματα μάχης επιστρέφουν στις στρατιωτικές παρελάσεις με απόφαση του υπουργού Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά από μια περίοδο απουσίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τώρα ο υπουργός Αμύνης θέλει να στείλει το μήνυμα πως τα τανκς υπαρασπίζονται και δεν καταλύουν τη Δημοκρατία, απαντώντας σε όσους ονειρεύονται πραξικοπήματα και τανκς. Γράφει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. «Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος (φωτογραφία) μόλις ανέλαβε και πάλι υπουργός Εθνικής Αμυνας θέλησε να δώσει την παλαιά αίγλη που είχαν οι Ενοπλες Δυνάμεις προ οικονομικής κρίσεως. Ετσι, σας πληροφορώ ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν πιθανότατα και μηχανοκίνητα τμήματα, αλλά και κάθε τύπος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε μικρό βεβαίως αριθμό αλλά θα συμμετάσχουν. Αλλωστε όπως μου είπαν, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο ειδικά για την παρέλαση ειπώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ότι τα μαχητικά αεροσκάφη έχουν πολύ καιρό να συμμετάσχουν σε παρελάσεις.

Τα τανκς, λοιπόν, πρόκειται εμφανισθούν και πάλι στη Θεσσαλονίκη γιατί όπως έλεγε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, «τα τανκς είναι για να υπερασπίζονται τη δημοκρατία και όχι για να την καταλύουν». Απλώς να υπενθυμίσω ότι λόγω οικονομικής κρίσεως είχε αποφασιστεί να μη συμμετέχουν τα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις για τις εθνικές επετείους ούτε να πετούν τα F-16 και τα Μιράζ 2000, ή τα Σινούκ και τα Απάτσι πάνω από τον χώρο των επισήμων. Είχαν πει τότε, εάν θυμάμαι καλά, ότι η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων και των μαχητικών αεροσκαφών κόστιζε. Και όχι μόνον αυτό αλλά τους αντέγραψαν και οι Κύπριοι και στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου (στην οποία παρέστη και ο κ. Αβραμόπουλος) παρήλασαν λόγω κρίσης μόνο τα πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς.»

Φωτογραφία Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ