«Συν Αθηνά» : Μια νέα στέγη στην καρδιά της πόλης για όλες τις δραστήριες ομάδες της Αθήνας [εικόνα] - iefimerida.gr

«Συν Αθηνά» : Μια νέα στέγη στην καρδιά της πόλης για όλες τις δραστήριες ομάδες της Αθήνας [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δήμοι οργανώνουν δραστηριότητες και μαθήματα τα οποία χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους κατοίκους. Με αφορμή τη μεγάλη απήχηση και κινητοποίηση των Αθηναίων, οι δυναμικές και δραστήριες Ομάδες Πολιτών της Αθήνας αποκτούν τώρα το δικό τους χώρο συνάντησης στο κέντρο της πόλης.

Μετά την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει το δικό τους διαδικτυακό χώρο συνάντησης, την πλατφόρμα www.synathina.gr, έφτασε η ώρα να αποκτήσουν και το δικό τους φυσικό χώρο δουλειάς και συνάντησης.

Σήμερα λοιπόν στις 7 μ.μ., εγκαινιάζεται ο χώρος «Συν Αθηνά», στην πλατεία Βαρβακείου, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά στην οδό Αθηνάς, στον οποίο θα στεγαστούν οι πρωτοβουλίες των Ομάδων Πολιτών της Αθήνας.

Η στέγη «Συν Αθηνά» είναι ένας χώρος συνάντησης, οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Ο χώρος προσφέρεται από το δήμο Αθηναίων στις δημιουργικές ομάδες της πόλης μας και βρίσκεται στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο απέναντι από τη Δημοτική Αγορά.

Πρόκειται για ένα μικρό μακρόστενο κτίριο, το οποίο ανακαινίστηκε με τη συνεργασία της δημιουργικής κοινότητας«Imagine the City», ιδιωτικών χορηγών και υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία «Συν Αθηνά» είναι η απτή εκδοχή της δικτύωσης του δήμου Αθηναίων με ομάδες πολιτών. Αυτό που εκφράζεται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά», στο παλιό αυτό κτίσμα της πλατείας, αποκτά το φυσικό του χώρο. Όπως ακριβώς η πλατφόρμα δίνει βήμα στις δημιουργικές ομάδες που φροντίζουν την πόλη, έτσι τώρα η δημοτική αρχή της Αθήνας δίνει στέγη στις συλλογικές δράσεις των κατοίκων για να διευκολύνει την πραγματοποίησή τους.

«Συν Αθηνά» : Μια νέα στέγη στην καρδιά της πόλης για όλες τις δραστήριες ομάδες της Αθήνας [εικόνα]  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ