«Φρένο» στην μεταφορά της Βιοχάλκο βάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - iefimerida.gr

«Φρένο» στην μεταφορά της Βιοχάλκο βάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα εμπόδια στη μεταφορά της Βιοχάλκο στο Βέλγιο βάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ζήτησε από την Viohalco SA να υποβάλλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις 6 θυγατρικές στου Ομίλου Βιοχαλκο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν ήταν πιθανή, καθώς ο νόμος περί δημόσιων προτάσεων προβλέπει εξαίρεση από την υποβολή όταν η απόκτηση κινητών αξιών είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι η Viohalco επιθυμεί να απορροφήσει τη μητρική Βιοχάλκο με ανταλλαγή μετοχών, ώστε η έδρα να μεταφερθεί στο Βέλγιο.

Πλέον, σε περίπτωση που οι μέτοχοι των θυγατρικών Σιδενόρ, Ελβάλ, Χαλκόρ, ΕΤΕΜ, Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια σπεύσουν να κάνουν αποδεκτές τις δημόσιες προτάσεις, ο Όμιλος θα πρέπει να καταβάλει ποσό άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ