Kαθημερινή: Οταν η Βουλή αγνοεί τι ... ψηφίζει - Τι συνέβη χθες

Γνωρίζουν οι βουλευτές τι ακριβώς ψηφίζουν στη Βουλή κάθε φορά; Το ερώτημα βάζει άρθρο με δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη χθεσινή ψήφιση των αλλαγών Κανονισμού της Βουλής.

Στο άρθρο που υπογράφει ο Γιώργος Μπουρδάρας στην Καθημερινή αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Από την ανάγνωση του κειμένου των ψηφισθέντων αλλαγών, ωστόσο, προκύπτει ότι ορισμένες «κακές συνήθειες» του παρελθόντος που δεν συνάδουν με την επιδιωκόμενη διαφάνεια, παραμένουν.
«Στο τέλος της περίπτωσης β της παραγράφου 4 του άρθρου 164Δ, προστίθεται εδάφιο που έχει ως εξής: Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 4172/2013»: Αυτή είναι μία –εμφανώς αδιευκρίνιστη– υποπαράγραφος του άρθρου 7 των αλλαγών που εγκρίθηκαν χθες, χωρίς η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών να γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλα άρθρα, με χαρακτηριστική την περίπτωση υποπαραγράφου του άρθρου 11: «Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 24 του άρθρου 87 (πρώην άρθρο 93/81) καταργείται», σημειώνεται χαρακτηριστικά, αλλά ποιος εξ εκείνων που το ενέκριναν γνωρίζει τι ακριβώς καταργήθηκε με την ψήφο του;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ