Τυρολέζοι οι συγγενείς του Ετσι, του ανθρώπου των Πάγων που έζησε πριν από 5.000 χρόνια - iefimerida.gr

Τυρολέζοι οι συγγενείς του Ετσι, του ανθρώπου των Πάγων που έζησε πριν από 5.000 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Έτσι, ο κυνηγός της εποχής του χαλκού, το μουμιοποιημένο σώμα του οποίου είχε βρεθεί σε έναν παγετώνα της Ιταλίας, έχει. . . συγγενείς που ζουν στις γειτονικές Τυρολέζικες Άλπεις, σύμφωνα με μια έρευνα γενετιστών που ανακοίνωσαν σήμερα τα συμπεράσματά τους.

Ο «Άνθρωπος των Πάγων», που είναι ηλικίας 5.000 ετών, είναι αντικείμενο εντατικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Το DNA του έχει χαρτογραφηθεί από το 1991, όταν ανακαλύφθηκε η παγωμένη σορός του στα βουνά.

Από τις εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν 3.700 άνδρες στο Τυρόλο διαπιστώθηκε ότι οι 19 από αυτούς είχαν ορισμένες γενετικές ομοιότητες με τον Έτσι, αποκάλυψε ο Βάλτερ Πάρσον, βιολόγος-ιατροδικαστής στην Ιατρική Σχολή του Ίνσμπρουκ. «Αυτοί οι Τυρολέζοι και ο Έτσι είχαν τους ίδιους προγόνους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, ο νεώτερος κοινός πρόγονος του Έτσι και των Τυρολέζων συγγενών του έζησε πριν από 10.000-12.000 χρόνια.

Πιστεύεται ότι ο Έτσι ήταν 46 ετών όταν πέθανε, πιθανότατα επειδή κάποιος τον πλήγωσε με ένα βέλος. Η σορός του φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Νότιου Τυρόλου, στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ