Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία» - Τι απαντά ο Αδωνις στα περί σπίλωσης συνδικαλιστών - iefimerida.gr

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία» - Τι απαντά ο Αδωνις στα περί σπίλωσης συνδικαλιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συνδικαλιστής του νοσοκομείου «Σωτηρία», μετά την απολογία του στον ανακριτή για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης.

Σε δήλωση του, ο συνήγορός του, κ. Λύτρας, υποστήριξε ότι δεν προκύπτει από πουθενά απόπειρα εκβίασης γεγονός που όπως είπε, αποδεικνύεται και από τις συνομιλίες, από τις οποίες προκύπει ότι «δέχτηκε εκβίαση».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο εντολέας του «έπεσε θύμα», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για μηνύσεις. «Το λάθος του», είπε, «είναι ότι πήρε τα χρήματα, ενώ δεν ήθελε να τα πάρει. Κάτι που φαίνεται από τις συνομιλίες».

«Δεν εκβίασα ποτέ κανέναν», ισχυρίστηκε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, «έχω απεριόριστες εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Ο συνδικαλιστής αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα, είναι κάτω των 10 ετών.

Αδωνις: Ελέγχω δεν σημαίνει σπιλώνω

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, με αφορμή την υπόθεση του συνδικαλιστή, προανήγγειλε ελέγχους προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διαφθορά στην Υγεία.

«Μετά από αυτό το περιστατικό, με τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία» με τα 50.000 ευρώ, και λόγω των δικών του καταγραμμένων δηλώσεων, ότι είχε σκοπό να μοιραστεί τα χρήματα με μέλη του διοικητικού του συμβουλίου -δεν υιοθετώ τον ισχυρισμό... αλλά- οφείλουμε να εξετάσουμε τα πάντα. Άρα, θα ζητήσω τον ενδελεχή έλεγχο, όπως έχω κάνει και για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, και των συνδικαλιστών», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε ερώτηση αν η στάση του έχει ως πρόθεση να σπιλώσει το συνδικαλιστικό κίνημα, ο υπουργός απάντησε ότι «το να ελέγχουμε, δε σημαίνει ότι σπιλώνουμε, αντιθέτως αποδίδουμε στην κοινωνία τον καθένα καθαρό μετά από έλεγχο».

«Νομίζω», συμπλήρωσε, «ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές πρέπει να απαιτήσουν να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ